Ecuador vervolg dag 12
15 maart 2016 - Santa Cruz, Ecuador
We krijgen een lekkere lunch bij de cacaoboerderij, vooraf gepaneerde groenebananenkoekjes met verse kaas, daarna gebakken garnalen met rijst en tomatensalade en paar stukjes meloen en ananas toe. Volgt een rondleiding over de plantage, waar allerlei kruiden en bomen staan, en natuurlijk cacaostruiken, er onder. We zien hoe de cacaobonen worden gefermenteerd. Daarna mogen een stukje biologische chocolade proeven: 75% cacao met 25% rietsuikerstroop, geen toevoegingen, geen conserveermiddelen.
Daarna is het nog drie kwartier naar Guayaquil. De chaufeur rijdt flink door, het regent nog steeds behoorlijk. Om ongevver half vier zijn we bij ons mooie hotel in het centrum van Guayaquil, hotel Unipark. Er is nog tijd voor een wandelingetje door stad. Voor ons hotel is een parkje met leguanen op het gras en in de bomen, daarna naar de Maleconboulevard. Om 7:00 uur verzamelen voor het afscheidseten met onze reisleidster Maike en de chaufeur.
Groetjes Ton en Diana
Goede reis naar de Galapagos eilanden.
Lieve groeten, Charlotte